De ce sunt băuturile de ovăz cel mai bun lucru care s-a inventat de când oamenii consumă lapte?​

Modul în care această băutură fără lactate poate ajuta lactatele să ajungă la noi, consumatorii

Consumatorii încă adoră laptele. Dar din ce în ce mai mulți din ei adoptă un stil de viață vegetarian sau flexitar. Acest lucru înseamnă că integrează alimentele pe bază de plante în cel puțin o parte din dieta lor generală, ceea ce îi determină să-și reducă consumul de alimente și băuturi de origine animală. Și, din păcate pentru producătorii de lapte, această categorie include și produsele lactate.

Lăptăriile pun laptele de vacă în față și în centru

Când vine vorba de inovație, companiile lactate și-au concentrat, destul de logic, eforturile pe produse derivate din lapte pentru a rămâne înaintea concurenței. Ei și-au eficientizat procesele pentru a îmbunătăți profitabilitatea atunci când presiunea pieței a cerut-o. De asemenea, au lucrat din greu pentru a îmbunătăți imaginea de durabilitate și sănătate a produselor lor.

Dar poate că asta nu e suficient. Sondajele recente arată că până la 26% dintre mileniali sunt fie vegetarieni, fie vegani. Și, estimările indică faptul că populația totală vegetariană și vegană din întreaga lume a ajuns la aproape jumătate de miliard – un număr care crește anual.

“Sondajele recente arată că până la 26% dintre mileniali sunt fie vegetarieni, fie vegani. “

Combinați acest fapt cu majoritatea populației globale despre care se estimează că este intolerantă la lactoză și aveți un procent mare, în creștere, de oameni care caută alternative sănătoase de lapte care nu sunt lactate în culoarul lor alimentar.

Privind dincolo de laptele tradițional

O opțiune este ca lactatele să înceapă să se gândească la „lapte” dincolo de granițele lactatelor. Și, deși există mai multe alternative promițătoare pe bază de plante, tendințele arată că băuturile din ovăz au cel mai mare potențial.

De fapt, băuturile din ovăz înregistrează cea mai rapidă creștere a băuturilor fără lactate, crescând cu 30% de la an la an. De asemenea, are cel mai bun profil nutrițional printre alternativele lactate și împărtășește convenabil și câteva trăsături senzoriale cu laptele de lapte.

Acestea ar putea fi câteva din motivele pentru care au existat mai mult de 400 de lansări de băuturi de ovăz în Europa în 2018. Și, unii prezic că piața europeană de băuturi de ovăz va crește de patru ori până în 2025.

În plus, 66% dintre consumatorii din întreaga lume și 73% din mileniali spun că sunt dispuși să plătească mai mult pentru bunuri durabile. Acesta este un lucru bun pentru producătorii de băuturi de ovăz, deoarece băuturile de ovăz produc cu 1/3 mai puține emisii de CO2 și au nevoie de 13 ori mai puțină apă pe litru decât laptele de lapte. Și, deoarece ovăzul este adesea obținut local, lactatele sunt într-o poziție bună pentru a percepe o primă pentru această băutură la modă.

Încercați un produs excelent

Fără ouă, fără drojdie, fără lactoză, fără zahăr sau îndulcitori. Fără proteine de lapte, e vegetarian, e vegan, e sănătos. Cu ediția Barista, bucurați-vă de un cappuccino sau de un latte macchiato cu spumă pufoasă. Se poate spuma ușor cu orice spumant obișnuit de lapte.

Ce îl face pe Oatly să fie atât de special?

Ingredientele organice

Ovăz 100% organic care se cultivă în sol curat și care își petrece vara în ploaie, pentru a crește puternic. Din ovăz „grown in Sweden”, da, Oatly vine direct din Suedia.

Pur și simplu minunat

Este o opțiune optimă pentru utilizarea de zi cu zi, deoarece a fost îmbogățit cu vitamine (D, riboflavină, B12) și calciu și include 1,5% grăsimi din rapiță și ovăz. Fără nici un pic de zahăr adăugat.

Sănătos și bun pentru inimă

Conținutul ridicat de grăsimi nesaturate ajută la scăderea riscului de boli de inimă și la scăderea colesterolului. Nu conține zahăr adăugat și este plin de acel cuvânt mare științific – betaglucani* -, care sunt minunați pentru inima ta.

Spumă incomparabilă

Produsul nostru super premium Oatly! Barista Edition are un gust uimitor direct din cutie, însă este și mai special atunci când este spumat. Secretul acestui produs? Este bogat în grăsimi nesaturate.